Monipuolinen ja haastava työ: Tuotekehitysinsinöörin kokemuksia Lumonilla
Veikko Kontkanen aloitti polkunsa Lumonilla vuonna 2015 opinnäytetyön ja työharjoittelun merkeissä. Hän on vuosien varrella edistynyt urallaan monin tavoin, kuten kehittämällä osaamistaan lisäopintojen merkeissä. Hän kertoo blogissa, mitä hänen työnkuvaansa kuuluu ja millainen henkilö tuotekehitykseen soveltuu.
Tuotteiden kehittäminen ja jatkuva parantaminen on työkuvani ydintä
Toimin Lumonilla tuotekehitysinsinöörinä. Työurani alkoi Lumonilla helmikuussa 2015 AMK-tutkintoon liittyvällä opinnäytetyöllä ja työharjoittelulla, jonka jälkeen sain vakituisen paikan tuotekehityksestä. Vuonna 2018 aloitin maisteriopinnot työn ohella, ja vuonna 2021 valmistuin konetekniikan diplomi-insinööriksi.
Tuotteiden kehittäminen ja jatkuva parantaminen on työkuvani ydintä. Käytännössä tämä tarkoittaa tuotteeseen kuuluvien osien suunnittelua, johon sisältyy ideointia, 3D-mallinnusta, prototyyppien rakentamista, ja monitasoista testaamista. Tuotekonfigurointi on myös yksi merkittävästä työkuvaan kuuluvasta tehtävästä. Tuotekonfiguraattori on työkalu, joka luo yksilöllisen tuoterakenteen jokaisesta tilauksesta automaattisesti.
Pystyn omalla työllä luomaan parempia koteja asiakkaille
Tässä työssä parasta on sen monipuolisuus ja haastavuus, sekä hyvät työkaverit. Motivaatio työhön syntyy mielenkiintoisten projektien sekä vastuun, luottamuksen ja tukemisen kautta. Lumonilla vallitsee hyvä tekemisen meininki sekä positiivinen ja kannustava ilmapiiri.
Pystyn omalla työllä vaikuttamaan työn sisältöön, uran kehittymiseen, yrityksen menestykseen, sekä ennen kaikkea luomaan parempia koteja asiakkaille.
Lumonin tuotekehitykseen soveltuu yhteistyökykyinen ja ongelmanratkaisukykyinen henkilö, jolla on ammattipätevyyden lisäksi oma-aloitteinen, innostunut, ja aktiivinen työskentelyote.